Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wereldfeest brengt Gelenaars van alle culturen samen

Op zaterdag 15 juni kan je in het Geelse stadspark genieten van wereldmuziek en lekker eten op het Wereldfeest van ’t Origineel. Dit evenement viert de diversiteit en rijkdom van het multiculturele verenigingsleven in Geel. Het Wereldfeest is een uitgelezen kans om kennis te maken met verschillende culturen en te genieten van live wereldmuziek bij een hapje en een drankje.

 

Het Wereldfeest van 't Origineel brengt 13 verenigingen samen die de culturele diversiteit van Geel vertegenwoordigen. Dit jaar zullen de volgende verenigingen aanwezig zijn: Afrazeuri, Unie van de Afrikaanse Gemeenschap, Bondru, Watandaar, Islamitisch centrum, Indimaj vrouwen, Oemma scouting, Volga, Kyrgyzstan, Eritrese gemeenschap, Sentimiento Latino en Refuchances.

Het wereldfeest is het eindfeest van de jaarwerking “’t Origineel ontmoet Geel”, waarbij elke Origineel vereniging samen met een  Geelse vereniging, een gezamenlijke activiteit doet. Bruggen  worden gemaakt tussen Gelenaren en vriendschappen worden gesmeed. Dit werkjaar waren er samenwerkingen met chiro Sint-Dimpna, MPI Oosterlo,  de Heikneuters, Samana, Ferm Zammel , Mondiale Raad, Basketbal Geel, oud scouts Geel, buurtwerking de Leunen en Geelse zaalvoetbal.

 

Entertainment voor jong en oud

Tussen 13 en 18 uur ontdek je op het podium verschillende optredens zoals dat van koor Njano Kiungo en Afrazeuri met gastzangers Moonrise en Lot. Er is een demonstratie salsa, gevolgd door een initiatie. Verder is er nog een surprise act. Voor kinderen is er animatie, henna en een springkasteel voorzien. Bij slecht weer worden er tentjes voorzien waar je droog kunt staan. ’s Avonds kun je je dansbenen losgooien op de sets van DJ's Leen en Bong Productions.

Bezoekers kunnen hun smaakpapillen laten verwennen op de wereldmarkt met een overvloed aan artisanale producten, culturele maaltijden en drankjes. De wereldkeuken biedt een smakelijke reis door verschillende culinaire tradities. Van exotische specerijen tot verrukkelijke desserts, er is voor elk wat wils.

Praktische info

Het Wereldfeest van 't Origineel vindt plaats in het stadspark en de toegang is gratis voor iedereen. Dus zak op 15 juni tussen 12 en 24 uur af naar het stadspark en geniet van een dag vol kleur, smaak en feestelijkheden die het multiculturele verenigingsleven te bieden heeft.

 

Deel dit artikel